Çorum İl Koordinatörlüğü

TKDK UZMANLARI VE YATIRIMCILARI BÖLGESEL EĞİTİME KATILDI


Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “AB Çevre ve Hijyen Standartları Farkındalık Eğitimleri”nin ilki Samsun’da yapıldı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Proje Yönetimi Koordinatörlüğü koordinasyonunda yürütülen “Gıda İşleme Sektörünün ve Tarım İşletmelerinin AB Çevre ve Hijyen Standartları ve IPARD Destekleri Konusunda Farkındalıklarının Arttırılması” projesi kapsamında, Kapasite Geliştirme Programı bileşeninin bir parçası olarak, AB gıda hijyeni, çevre koruma, çiğ süt kalitesi ve hayvan refahı mevzuat ve uygulamaları konularında 5 farklı bölgede yapılması planlanan eğitim programının ilki Samsun ilinde yapıldı. Eğitim programına, Çorum, Amasya, Tokat, Çankırı, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinden, TKDK uzmanları ve yatırımcıları katılım sağladı.
TKDK Proje Yönetimi Koordinatörü Mecit Ender Kaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, proje takım lideri Nazan Maraş’ın proje ve eğitimler hakkında yaptığı açıklamalarla devam etti.
Gıda güvenliği ve gıda hijyen kuralları, hayvan refahı ve çevre korumaya yönelik AB ve Ulusal mevzuat, sektörel sorunlar üzerine yapılan sunumlarla Samsun’da gerçekleşen ve iki gün süren eğitime Çorum’dan 6 TKDK uzmanıyla, hayvancılık ve işleme-pazarlama sektörlerinde yatırımları bulunan 8 TKDK yatırımcısı katıldı.