Çorum İl Koordinatörlüğü

İSKİLİP İÇİN ÖNCELİKLERİN BELİRLENMESİ TOPLANTISI YAPILDI


LEADER Tedbiri kapsamında İskilip’te “Yerel Kalkınma Stratejisi Yazımı İçin Önceliklerin Belirlenmesi Toplantısı” yapıldı.
İskilip Yerel Eylem Grubu Derneğinin düzenlediği toplantıya Dernek Başkanı Ali Sülük, Belediye Başkanı Recep Çatma, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Muharrem Karafakı, Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
İl Koordinatörümüz Mustafa Mansur Yalvaçer ve Ödeme Talep İşlemleri Birim Amirimiz Bayram ASLAN’ın da katıldığı toplantıya, İl Koordinatörümüz bir sunum yaparak katkı verdi.
Sunumuna, IPARD II döneminde TKDK’nın desteklediği sektörler hakkında bilgi vererek başlayan İl Koordinatörümüz, IPARD I ve IPARD II döneminde başarıyla tamamlanan örnek yatırımlar hakkında görseller paylaştı. Projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Sunumunun son bölümünde TKDK’nın önümüzdeki dönemde destekleyeceği LEADER Tedbiri hakkında bilgilendirmede bulunan İl Koordinatörümüz, programın başarısı için gayretle çalışan İskilip Yerel Eylem Grubuna teşekkür ederek, İskilip halkından Yerel Eylem Grubuna desteklerinin artarak devam etmesini talep etti.
Konuşmaların ardından, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü “Yerel Kalkınma Stratejilerine Teknik Destek Projesi” olan LEADER yaklaşım Tedbiri kapsamında Taslak Yerel Kalkınma Stratejisi yazımı için önceliklerin belirlenmesi adına, katılımcıların görüş ve önerileri alınarak toplantı tamamlandı.