Çorum İl Koordinatörlüğü

‘’SÜT HİJYENİ VE BUZAĞI ÖLÜMLERİNİN ÖNLENMESİ’’ EĞİTİMLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ MECİTÖZÜ İLÇESİNDE YAPILDI.


Hitit Üniversitesi ve TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü işbirliği ile ‘’Süt Hijyeni ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi‘’ konulu eğitim seminerlerinin üçüncüsü Mecitözü İlçesinde yapıldı. Ortaköy Kaymakamı ve Mecitözü Kaymakam Vekili Ömer Tekeş, Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Ak Parti İlçe Başkanı Alişan Yaşar, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Mecitözü Süt Birliği Başkanı Metin Ayvaz, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Bahat Comba, Yrd.Doç.Dr. Arzu Comba, Yrd.Doç.Dr. Şeyma Aydemir, Yrd.Doç.Dr. Özgen Yılmaz, Veterinerlik Bölümü öğrencileri, TKDK yatırımcıları ve TKDK uzmanlarının katıldığı eğitim semineri, İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer’in açılış konuşmasıyla başladı.
Kaymakam Vekili Ömer Tekeş, hayvancılığın ve süt üretiminin yoğun bir şekilde yapıldığı Mecitözü ilçesinde düzenlenen eğitim semineri için, TKDK ve Hitit Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.
Veterinerlik Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Bahat Comba ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şeyma Aydemir tarafından yapılan sunumların ardından katılımcıların soruları cevaplanarak, eğitim seminerine katılanlara “Katılım Belgesi” verildi. Seminer sonrasında Mecitözü İlçesinde TKDK ile hayat bulan Hüseyin Erdoğan’a ait 80 büyükbaş sağmal kapasiteli işletmeye teknik gezi düzenlenerek, işbirliği kapsamında öğretim üyelerince hazırlanan bilgi kartları işletmedeki uygun yerlere asıldı.