Çorum İl Koordinatörlüğü

PROJE KABULLERİ BAŞLADI


21 Aralık 2017 tarihinde çıkılan IPARD II Üçüncü Başvuru Çağrı ilanı kapsamında, 42 il koordinatörlüğünde, 252 milyon avroya yaklaşan bütçenin kullanımına yönelik projelerin kabullerine 12 Şubat 2018 tarihi itibariyle başlandı.
Çağrı ilanı sonrasında Valilik ziyaretiyle başlayan tanıtım ve bilgilendirme kampanyamıza, İl Genel Meclisi, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, diğer kamu kurum ve kuruluş müdürlükleri, ziraat odaları, birlikler, diğer meslek odaları ve basın kuruluşlarını ziyaret edilerek, devam edildi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Ziraat Odası Başkanlıkları, Mahalle ve Köy Muhtarlıklarıyla yapılan planlamalar sonrasında düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına, vatandaşlarımızın yoğun katılımları oldu. Oğuzlar ilçesiyle başlanan tanıtım ve bilgilendirme toplantılarımız, Mecitözü ilçesinde yapılan toplantıyla tamamlandı. Toplantılarda uzmanlarımızca yapılan sunumlarda, çağrı detayları ve proje başvurularında izlenecek yol hakkında bilgiler verilerek, yatırımcı adaylarının soruları cevaplandırıldı. IPARD-I döneminde TKDK destekleriyle Çorum’da hayat bulan yatırımlardan oluşan slayt gösterisiyle, yatırım düşünenlere örnek işletmeler izletildi.
Tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına ihtiyaç ya da talep durumuna göre devam edilecek olup, bundan sonraki süreçte köy bazlı çalışmalara ağırlık verilecek. 
Bilindiği üzere IPARD II 3.Çağrı kapsamında çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirindeki projeler, ilimizde yüzde 55 oranında hibe ile desteklenecek. 5 bin ile 500 bin Avro aralığında uygun harcama tutarına sahip projeler, 12 Şubat-15 Mart 2018 tarihleri arasında kabul edilecek.
Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbirinde süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerine yönelik yatırımlara yüzde 40 ila 70 arasında değişen oranlarda hibe verilecek. Proje başvuruları 1 Mart-05 Nisan 2018 tarihleri arasında kabul edilecek.
Tüm projelerde yapım işleri, makine ekipman alımı, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamaları destek kapsamında olup, yarışabilecek projelerin hazırlanması beklenmektedir. İl Koordinatörlüğümüzde proje hazırlığındaki yatırımcılara her türlü destek verilmektedir. Yatırımcılarımızdan proje hazırlıklarını hızlandırmalarını beklemekteyiz.
 
 
 
 
 
 
TEDBİR ADI SEKTÖR KODU SEKTÖR ADI DESTEK ORANI BAŞVURU TARİHLERİ
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme
(302)
302-1 Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi %55 12 Şubat –
15 Mart 2018
302-2 Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi
302-3 Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürün İşletmeleri
302-4 Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri
302-5 Su Ürünleri Yetiştiriciliği
302-6 Makine Parkları
302-7 Yenilenebilir Enerji Yatırımları
Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar
(101)
101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmeler %40-70 1 Mart –
5 Nisan 2018
101-2 Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler
101-3 Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler
101-4 Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler