Çorum İl Koordinatörlüğü

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ VE MİMARLAR ODASINDAN TKDK’YA ZİYARET


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğünde, IPARD II Üçüncü Başvuru Çağrı ilanına yönelik bilgilendirme yapmak amacıyla, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası üyeleriyle toplantı yapıldı. Toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası Çorum İl temsilcisi Özgür Kılıç ve Mimarlar Odası Çorum İl Temsilcisi Ulaş Tokgöz‘de katıldı.
İl Koordinatörlüğü Şehit Ümit Çoban Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılışında, İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer bir konuşma yaparak, “2017 yılı Aralık ayında kendi mekanlarında bizleri misafir eden her iki oda başkanını ve değerli üyelerini bu defa koordinatörlüğümüzde misafir ediyor olmaktan mutluluk duyuyorum”, dedi.
Yerinde Kontrol Birim Amiri Mustafa Akdoğan tarafından gerçekleştirilen sunumla IPARD II Üçüncü Başvuru Çağrısına yönelik bilgilendirme yapıldı. İnşaat maliyetlerinin düşürülmesi, metraj hatalarının giderilmesi, çağrı kapsamındaki değişiklikler ve IPARD I döneminde edinilen tecrübelere yönelik paylaşımlarda bulunuldu. Hazırlanacak projelere yönelik beklentiler aktarılarak, sorular cevaplandırıldı.
Toplantı sonrasında teknik gezi kapsamında, TKDK tarafından Mecitözü ilçesinde desteklenen, IPARD I döneminde hayat bulan Hüseyin Erdoğan’a ait 80 başlık süt üretim işletmesi, Elvan Güngören’e ait 120 başlık süt üretim işletmesi ve IPARD II 1.Çağrısında sözleşme imzalanan ve halen inşaatı devam eden Güner Koca’ya ait 48 başlık süt üretim işletmeleri ziyaret edildi.