Çorum İl Koordinatörlüğü

TKDK’DAN SÜT VE ET ÜRETİCİLERİNE 13 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörlüğü IPARD II Programı 1. Başvuru çağrı dönemi kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar alanında  toplam yatırım tutarı 22 milyon TL olan sözleşmeye imza attı.
 
TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü IPARD II 1. Başvuru Çağrı dönemi kapsamında 101 tedbiri kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar alanında toplam yatırım tutarı 22  milyon TL olan 11 adet sözleşme imzalamıştır. Bu projelere TKDK tarafından %65 hibe desteği ile 13   milyon TL katkı sağlanacaktır.
 
TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur YALVAÇER yaptığı açıklamada; IPARD II 1. Çağrı dönemi kapsamında sözleşme imzalanan 34 adet projenin toplam yatırım tutarının 27 milyon TL, hibe destek tutarının ise 15  milyon TL olduğunu belirtti. “ Süt Üreten Tarımsal İşletmeler ve Et Üreten Tarımsal İşletmeler kapsamında 11 adet proje ile sözleşme imzalanmıştır. Bu projelerin tamamı Avrupa Birliği Standartlarında olmak üzere yapılacak olup yapım işleri makine-ekipman alımları destek kapsamındadır. Desteklerimiz %65’e varan oranlarda ve geri ödemesiz hibe şeklinde olacaktır. 11 projenin eksiksiz tamamlanması ile 22  milyon TL toplam yatırım tutarı İlimize kazandırılacaktır. İşletmelerin tamamlanarak üretime geçmesi ile birlikte yaklaşık 30 kişinin istihdam edilmesi amaçlanıyor.” dedi.
 

İl Koordinatörü   YALVAÇER  ayrıca Haziran ayı içerisinde 103- Tarım Ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Tedbiri kapsamında ;

 
 103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
 103-2 Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
 103-3 Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
 103-4 Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
103-5 Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
 
sektörlerinde çağrı ilanına çıkılacağını ve % 50 hibe desteği verileceğini, Çorum’a yeni yatırımlar ve istihdam sağlamaya devam edeceklerini söyledi.