Çorum İl Koordinatörlüğü

TKDK IPARD II SÖZLEŞME BİLGİLENDİRME PANELİ DÜZENLEDİ


     TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü Anitta Otelde IPARD II 1.Çağrı döneminde sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahiplerine yönelik sözleşme bilgilendirme paneli düzenledi. Panele TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur YALVAÇER, Birim Amirleri, TKDK Uzmanları, sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahipleri ve danışman firma temsilcileri katıldı.
     Panelde konuşan TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur YALVAÇER, “Kurumumuz, 42 ilde Türkiye’nin tarımsal işletmelerinin Avrupa Birliği standartlarına yükseltilmesi için hazırlanan IPARD programı kapsamında yatırımcılarına birçok sektörde hibeler vermektedir. Geçen 5 yıl içerisinde, IPARD I kapsamında kurumumuz ilimizde toplamda 145 milyon lirayı bulan yatırım gerçekleştirmiştir. Bu yatırımlarla TKDK tarafından çiftçilerimize sağlanan toplam hibe tutarı 69 milyon tl’dır. Ayrıca faydalanıcılarımıza IPARD yatırımlarının muaf tutulduğu vergiler sayesinde yaklaşık 20 milyon liralık  dolaylı bir katkı daha sağlanmıştır. IPARD II 1. Çağrıda yatırım tutarı 30 milyon lira olan 36 projeye 17 milyon lira hibe desteği vereceğiz. Önümüzdeki yıllarda da kurumumuz desteklerini IPARD II programıyla yatırımcılarla buluşturmaya devam edecek. Olumlu geçen IPARD II akreditasyon sürecinden sonra sözleşmeye hak kazanan siz değerli yatırımcılarımızla sözleşmelerimizi en kısa zamanda imzalayacağız. Arkadaşlarımız bugün destek kararlarını sizlere bildiren bir yazıyla beraber taslak sözleşmeleri de teslim edecekler. Taslak sözleşmelerin incelemesi ve yasal sürelerin tamamlanmasının ardından sözleşmelerimizi imzalayarak yatırımları hayata geçirmeye başlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
    Panelde sözleşme işlemleri hakkında bilgi veren Birim Amirleri ve uzman personel başvuru sahiplerinden gelen soruları cevapladı.
    Panel, proje başvuru sahiplerine taslak sözleşmelerin dağıtılmasıyla sona erdi.