Çorum İl Koordinatörlüğü

İSVİÇRE’DEKİ TÜRK İŞADAMLARINA IPARD DESTEKLERİ ANLATILDI


arım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Mehmet Serdar Turhan, İsviçre’de Türk işadamları ile bir araya geldi.

5 Haziran Pazar günü İsviçre’nin Zurich kentinde gerçekleştirilen toplantıda Türk iş adamlarına TKDK ve IPARD Programı hakkında bilgi verildi.

Toplantıya İsviçre Başkonsolosu, Ticaret Müşaviri, MÜSİAD İsviçre Şube Başkanı, İsviçre Doktorlar Birliği Başkanı, İsviçre İş Konseyi Başkan Yardımcısı, İsviçre Türk Federasyonları Başkanı da dâhil olmak üzere 140 davetli katıldı.

Destek süreci ve faaliyete geçen tesisler hakkında bilgi veren TKDK Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Mehmet Serdar Turhan, “2011 yılından itibaren proje almaya başlayan Kurumumuz, şu ana kadar yaklaşık 11 bin proje ile sözleşme imzalamıştır. 4 yıllık süreçte 3,5 Milyar Lira hibe veren TKDK, yaklaşık 7 Milyar Liralık yatırım yapılmasına öncülük etmiştir. Kurumumuz hayvansal üretimden kırsal turizme, el sanatlarından işleme tesislerine kadar farklı alanlarda birçok sektörde destek vermektedir. ” dedi.

Yurtdışından gelerek memleketlerinde yatırım yapan gurbetçi vatandaşlarımızın da olduğuna değinen Turhan, sözlerine şöyle devam etti: “Gurbetçi vatandaşlarımız burada kazandıklarını kendi ülkelerinde yatırıma dönüştürebilirler. TKDK, bu aşamada yatırım yapmayı düşünen insanlarımıza hem yüzde 50 ila 70 oranında maddi destek veriyor hem de uzman personelimiz ile doğru alanlara yönlendirebiliyoruz. Sizler de birikimlerinizi memleketlerinizde yatırıma dönüştürebilirsiniz. Hepinizi Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ediyorum.”

Turhan’ın konuşmasının ardından ilgili personel tarafından IPARD Programı ve destekler hakkında sunum yapılmış ve katılımcıların soruları cevaplanmıştır.

Toplantı, TKDK Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Mehmet Serdar Turhan tarafından İsviçre Başkonsolosu ve organizasyonda emeği geçen STK temsilcilerine plâket verilmesinin ardından sona ermiştir.